SASA’s Style / SASAだから、できること

SASA’s Style / SASAだから、できること

パティ、バンズ、ソース、そして、食べたいサイズ。
SASAにしかないこだわりの味と食感を追求し続けています。

All patties, buns, and sauces are made from scratch and offered at just the right sizes. SASA continues to pursue its own unique flavors and textures.

SASAに通い始めて気づけば3年。
キッチンでパティやバンズが丁寧に焼かれるのを見ながら、
カウンターで一人、ビール片手に待っている時間が結構楽しい。

夕方早い時間だと、いわゆる“仕込み”をやっている。
毎日、力強くこねるスタッフの姿は、
オープン当時から変わらない。

「大変だから機械でやればいいじゃない」なんて、
いつか言ってみたことも…
笑顔で、「機械じゃSASAのバーガーは作れませんよ」と返されて、
だからこその歯ざわりや旨みを実感したことがあった。

バンズもパティも、柔らかい。
これって、実は“日本人好み”ってやつじゃないだろうか。
ちょっと変わったマンスリーバーガーも、
いわゆる本場アメリカの味とは違うけれど、いつもおもしろい。

次は、何を食べよう。
今日も、ごちそうさま。

Before I know it, 3 years have passed since I first started coming to SASA.I enjoy waiting for my food at the counter, beer in hand, to hear the patties sizzle and watch the buns being grilled in the open kitchen.

In the early evening, I catch SASA preparing for dinner.
I look on as SASA staff diligently knead the dough in the same manner as the day the shop opened.

I once mentioned that they should use a machine because of all the work it must take to knead the dough. I was met with a beaming reply: “You can’t make a SASA burger with a machine.” That day I appreciated the burger’s texture and tasted each savory flavor all the more.

SASA’s buns are soft, and its all-beef patties are tender.
You could say they’re made to suit Japanese tastes.
SASA’s unique monthly burgers may not imitate the orthodox American style,but they’re always a delight.

“Thanks again for the meal.”
I leave wondering what should I try next.

IMAGE

Patty Style / SASAだけのパティがある

Patty Style / SASAだけのパティがある"

厳選和牛100%の良質なモモ肉と肩ロースを粗めの中挽きに。
機械に頼らずスタッフが毎日手ごねで混ぜ、
旨みと歯ごたえの両方を生かすバランスを大切にしています。

100% Grade A Japanese beef is minced into ground chuck and ground round by hand each day without the assistance of machinery.
This is one way SASA creates balance between flavor and texture.

IMAGE

Buns Style / バンズもSASAオリジナル

Buns Style / バンズもSASAオリジナル

旨みたっぷりでジューシーなパティに合うバンズは、毎日届くもっちりフワフワの「全粉粒入り天然酵母バンズ」。マイルドな食感の中に残る全粉粒の香ばしさが、どこか懐かしい味わいです。

SASA airy, soft buns are made to match its juicy, savory patties with whole-wheat flour buns and natural yeast. The mild aroma of whole wheat lingers in your mouth and has something nostalgic to its flavor.

IMAGE

Sauce Style / じっくり、にこだわって

Sauce Style / じっくり、にこだわって

スライスしたオニオンをあめ色にソテーしてから、オーブンへ。
トロトロになるまでじっくり加熱して仕上げたソースは甘みが特徴です。塩こしょうでシンプルに味付けしたパティに調和するオリジナルのオニオンソースです。

Sliced onions are sautéed a caramel brown and left to simmer in the oven until they melt into an original sweet onion sauce that harmonizes with the simply seasoned salt-and-pepper patty.

ハンバーガーから生まれるみんなの笑顔が好き!だから今日も、ハンバーガーを探求し続けています。I love all of the smiles I get from making hamburgers!That’s why I continue to pursue the art of hamburgers each day. SASA オーナー 佐々岡

ハンバーガーから生まれるみんなの笑顔が好き!だから今日も、ハンバーガーを探求し続けています。I love all of the smiles I get from making hamburgers!That’s why I continue to pursue the art of hamburgers each day. SASA オーナー 佐々岡

contact / お問い合わせ

Close